Valsts: Kosta Rika
Reģions: Sabanilla de Alajuela
Saimniecība: Calle Lajas
Process: Black Honey / organisks
Augstums: 1450+ m., Virs jūra l.
Aromāta notis: Greipfrūti, zaļā tēja, apelsīni, plūmes, vīna
Šķirne: Katurra , Katuai
Kappinga: 88
Dona Francisca un don Oscar Chacon no Las Lajas mikrodzirnavām ir trešās paaudzes kafijas ražotāji savā ģimenē. Viņi ir mantojuši savu saimniecību no vecvecākiem un ir pazīstami ar to, ka ir vieni no pirmajiem Centrālamerikā sākuši pārstrādāt augstas kvalitātes Honeys un Naturals kafiju, kā arī ar dalību Izcilības kausa izsolē 2009. gadā.
Las Lajas ir bioloģiskā mikroražotava, kas atrodas Sabanilla de Alajuela, Kostarikas Centrālās ielejas reģionā. Kostarikā gandrīz nav bioloģiski audzētas kafijas, un šāda kalibra kafija ir vienīgā šāda veida kafija; viņi tic vides saglabāšanai, tāpēc arī izmanto bioloģisko praksi. Las Lajas pārstrādā kafiju no savām ģimenes saimniecībām; šīs partijas ir pilnībā izsekojamas un nodalītas pa dienām. Ūdens patēriņš ir minimāls, jo kafiju nemazgā. Ražas novākšanas laikā Francisca mēra Briksa saturu kafijas ķiršos, lai noteiktu optimālo laiku kafijas novākšanai. Maksimālais novērotais Briksa saturs ir 21-22 %.
Medus procesi
Las Lajas dzirnavās tiek izmantoti vairāki atšķirīgi procesi.
Dzeltenais medus: 100 % gļotu atstāj uz kafijas, kafija katru stundu pagriežas uz gultas.
Sarkanais medus: 100 % gļotu atstāj, kafiju vairākas reizes dienā uz gultas (retāk nekā dzeltenais medus).
Melnais medus: 100 % gļotu atstāj uz gultas, kafija tiek pagriezta tikai vienu reizi dienā.
(Las Lajas medum ir raksturīgs medus process, kad visos medus "līmeņos" tiek atstāti 100 % gļotu. Tas tikai parāda, ka terminoloģija katrā reģionā un katrā saimniecībā var nozīmēt dažādas lietas.